ADVENTURE SPORT


for krop & sjæl

Greenland Adventure Race er et 5 dages løb som starter i Nanaqsuarq, der samlede byder på ca. 100 km løb, i terræn de færreste vilde løbe i, 45km kajak roningen i farvand hvor en af grønlands mest aktive gletsjer kælver tons vis af is ud, og 60 km cykling hvor den store elv skal krydses, hvis vand kun er et par grader varmt. Løb med stakis på gletsjer og rapelling på den lodrette klippesiden er også nogen af de ting der er lagt ind i løbet. i 2003 deltog Team Nike/ACG (Jørgen P. Nielsen & Nicolaj Skotte) i GAR.
Greenland Adventure
Se FOTO eller Se FILM

1. Etape, løb til indlandsisen. Med ispigge er det muligt at løbe over isbræen. Derefter løbes der tilbage til Narsarsuaq. På vejen tilbage til mål, skal der rapelles.
2. Etape, cykel etapen start fra Narsarsuaq og går gennem dybe dale langs smukke fjordbrede til foreholdestedet Sillisit, undervejs skal elven passeres 2 gange.
3. Etape, ca. 43 km løb fra fåreholdestedet Sillisit til Narsaq, hvor der passeres bjergpas i over 1000 meters højde.

4. Etape, kajak fra Narsaq til Qaqortoq, i alt ca. 45 km. Undervejs skal man 2 gange bære kajakken over land.
5. Etape, startet i Igaliku, og derfra mod toppen af Illerfissalik, der er et fjeld på 1672 meter.Arctic Circle Race har startpunkt i Sisimiut, og forgår på langrendski, over 3 etaper tilbage lægger du 160 km i classisk stil. Der overnattes i to mands telte, og her kan temperatur godt komme ned på 20-30 mimus grader. Et løb i sneeventyr agtig landskaber, hvor den storslådet Grønlandske natur hurtig kan slå om og vise sig fra sin barske side. I 1999 var min ven Jørgen og jeg, første gang med i ACR. Læs mere...Igen i 2005 var jeg på Grønland for at deltage i ACR. Denne gang med en løjpe der byder på mange flere meters højde, og til tider en noget dum dristig rute. Godt nok går det for at være verdens hårdeste langrends løb, men til tider savnede jeg mine alpin ski. Der er mange langrend motionister med, og det burde man nok tage højde for, for uden dem ville der ikke være noget løb, og med en god oplevelse, så kunne det jo også være de kom igen.....
Denne kritik er kun fordi vi nødig ville være for uden dette smukke løb, og 2005 var ingen undtagelser, tåge, sne storm og for det meste sol fra en sky fri himmel formet dette løb, billederne her ville fortælle resten.
Se FOTO fra 2005Evolution race blev løbet første gang i 2005 i Ebeltoft Zoo på en 1,5 km rund strækning med indlagt styrke og præsitions prøver.

7 kopi

Et 10 km forhindringsløb, hvor både styrke og udholdenhed er et most.

10 kopi

De 10 forhindringer er: Løft af tung sten til høj platform, torvklatring, armgang i træstamme, armgang i tov, muddergraven,
50-100m. koldvandsvømning, 1 km. løb med 25kg træstamme, gangbom, præcisionskast med sten, og torvtrækning. Et rigtig godt løb :-)

Se FOTO