ADVENTURE SPORT


for krop & sjæl

Løb
Løb er en super god måde at motioner på, og så passer den godt ind i de flestes hverdag, og kræver ikke den store udstyrspakke.
Et par løbe sko, lidt løbe tøj, og en 20-30min. så man igang.

Rigtig mange motions løbeklubber har i disse dage en kæmpe vækst.
Jyllinge løbeklub er en af de klubber, der har 500 medlemmer, og 8 hold at vælge imellem, så det skulle være muligt at finde et hold der passer lige til ens niveau.Jeg selv bruger løb som grundtræning til de andre sportsgrene jeg dyrker, bla. kajak, cykling, slalom ski, og langrend ski.
Under mit løber bruger jeg meget tid på at træner mit åndedræt, hvor jeg så hvidt muligt trækker vejret gennem næsen, og videre ned i den nederste del af maven så jeg udnytte så meget af ilten som muligt, og puster der efter ud igenmen munden.
Sko
I første omgang gælder det bare om at komme i gang, og se om det overhovdet er noget for en, med det løberrig. Der er masser af sko til en 500- 800 kr der kan bruges.
Nike Pegasus er en glimrende begyndersko, men hvis man løber 3 - 4 gange om ugen, ville jeg nok anbefale en lidt dyre sko, og så skal man overveje at få lavet en løbetest.Med løb 3-4 gange om ugen, vil kroppens led udsættes for en noget større belastning, og med den rette sko og en sål lavet præcis til din fod, ville man kunne aflaste leddene så du undgår skader.

Saalespecialisten.dk i Ballerup er et af de steder der er specialister i såler præcis tilpasset til dine fødder.


Roskilde Park Stafet 2017

Skader/opvarmning.
For at undgå skader er det en rigtig god ide med opvarmning, det ved alle jo godt, men ikke så mange gør det.
Rigtig mange løber, begynder i raskt løb lige når de går ud af døren, og så løber et højt jævnt tempo hele vejen til de hjemme igen, og ser så om de var hurtigere end sidst. Træn aldrig på denne måde, da kroppens muskler får et chok, og har så ikke den optimale blodgennemstrømning.
Brug så vidt mulig hele kroppen til øvelserne, sørg for at svinge godt med armene så du har varmet hele kroppen op.

Efter 5 min med disse øvelser er du klar til dit løb.
Med en opvarmet krop, reagerer muskler og led hurtiger, og hvis du træder forkert eller anden uventet bevægelse, ville du kunne afvige en skade/forstuvning/fibersprængning.
Prøv også at få skone til at sige så lidt som muligt, mindre lyd fra fødder/sko, nu mindre bremser man sig selv.

Tit er man tilbøjelig til at komme til at løbe tungt på hælene, og med hovedet bagover, og så vil ens kropsholdning virke som en bremse, og det bliver man bestemt ikke hurtigere af, og man får nemmere skader.


Og hvis du slutter dit løb på denne måde, vil dine muskler være fyldt med affaldsstoffer, som de vil ha svært med at komme af med igen.

Start istedet med et par minutters gang, og gå dereften over i små løb, evt. med lidt gadedrengeløb, eller at man løber baglæns, eller sidelæns evt med krydset ben.
Under løbet.
Under løbet kom da op på forfoden, hold hovedet fremme så du kan se dine sko ( giver bedre luftvej igenmen halsen), og find det lette løb frem.
Når jeg selv løber, tænker jeg på at jeg har et glas vand på hovedet der ikke må skulpe over, og så det benene der gøre alt arbejdet, så at man ikke kommer til at hoppe så meget.
Til sidst på løbeturen er det også vigtigt at man "løber af".
Som da du startet løbeturen, laver de samme øvelser, og til aller sidst slutter af med 2-3 min. gang, og slut så af med strækøvelser.
Disse øvelser vil hjælpe dig til at du ikke får så ømme muskler. Affaldsstofferne kommer ud og du restituere hurtiger.

Træningsprogram: se mere...